Mbappe: PSG je veliki klub, želim učiti i napredovati

Stigao iz Monaca

Mbappe: PSG je veliki klub, želim učiti i napredovati

Mladi napadač Kylian Mbappe postao je novi fudbaler PSG-a u koji je stigao nakon fenomenalne sezone provedene u Monacu.

Transfer saga je dugo trajala i na kraju se okončala tako što je ovaj 18-godišnjak prešao u PSG u transferu koji je, iako to nije zvanično potvrđeno, vrijedan vrtoglavih 180 miliona eura.

Nakon utakmice Francuske i Holandije, u kojoj je Mbappe bio strijelac posljednjeg pogotka u pobjedi 4:0, mladi napadač je u razgovoru za francuske medije poručio da jedva čeka da se pridruži novim saigračima.

"Prije svega, želim reći da mi je drago što sam se večeras vratio na teren nakon nekog vremena. Naravno, radujem se i novim izazovima koje nosi PSG i drago mi je što ću biti dio tako velikog kluba. Mislim da je ovo bio pravi potez za mene", rekao je Mbappe, te dodao:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"U Parizu ću biti okružen fudbalskim majstorima koji su osvajali sve što su mogli osvojiti. Drago mi je zbog toga i potrudit ću se da naučim nešto od njih, te da dodatno napredujem. Imam mnogo toga da ponudim".

Iako PSG još uvijek nije zvanično predstavio Mbappea, očekuje se da će se to desiti sutra. Za sada je poznato da će mladi napadač prvu godinu u PSG-u provesti na posudbi i da će od Monaca biti otkupljen sljedećeg ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti