Mbappe: Zbog Zidanea sam zavolio fudbal
Foto: EPA

Napadač Monaca o idolima

Mbappe: Zbog Zidanea sam zavolio fudbal

Super talentovani fudbaler Monaca Kylian Mbappe je sa novinarima Eurosporta razgovarao o svom napretku u Monacu, idolima, ali i o svom favoritu za ovogodišnju Zlatnu loptu.

"Nisam očekivao da ću tako brzo napredovati, ali ako vjerujete u sebe i svoj rad, uvijek ćete biti nagrađeni...Uvijek sam govorio da sam najsretniji igrač u Monacu. Imao sam priliku započeti karijeru uz Falcaoa", rekao je 18-godišnji napadač, a zatim otkrio svog favorita za Zlatnu loptu:

"Za sav svoj trud, Buffon zaslužuje Zlatnu loptu, ali mislim da će to zavisiti od finala Lige prvaka. Ako Real pobjedi, mislim da će pripasti Ronaldu, u suprotnom, mislim da bi bilo dobro da Buffon osvoji Zlatnu loptu."

"Jedan igrač zbog kojeg sam zavolio fudbal je Zidane. Kasnije sam imao više idola, ali Zidane je bio prvi...Laska mi poređenje sa Henryjem, ali, kao što sam i rekao, svako piše svoju priču", dodao je na kraju sjajni Kylian Mbappe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti