Mbia srušio snove Šišmiša i odveo Sevillu u finale

Odigran revanš susret polufinala Evropske lige

Mbia srušio snove Šišmiša i odveo Sevillu u finale

Valencija je večeras na svom terenu u revanš susretu Evropske lige dočekala Sevillu. Andalužani su u prvom susretu slavili 2:0, dok su Šišmiši večeras pobijedili rezultatom 3:1, pa je zbog gola u gostima plasman u finale izborila Sevilla.  

Domaćin je došao do vodstva u 14. minuti susreta. Feghouli je ušao u šesnaesterac gostiju, prevario Navarra i zakucao loptu u mrežu Bastosa. Samo pet minuta kasnije isti igrač je bio u odličnoj prilici, ali je ovaj put na mjestu golman Bastos. 

Šišmiši su u 26. minuti susreta došli do dva gola prednosti i tako su već nakon polovine igre u prvom poluvremenu anulirali rezultat iz Seville. Nakon centaršuta Bernata najvisočiji u šesnaestercu gostiju bio je Jonas. 

Gosti iz Seville zaprijetili su u 36. minuti susreta. Reyes je bio sam pred golom Valencije, ali je njegov udarac odlično odbranio golman domaćih. Ostalo je nakon prvih 45 minuta igre u Valenciji 2:0 za domaće. 

Nastavila je Valencija sa napadima i u nastavku susreta. U 49. minuti susreta priliku je imao Pablo Piatti nakon ubačaja Daniela Pareja, ali je ostalo bez promjene rezultata. U 59. minuti susreta priliku je još jednom imao Jonas, ali je njegov udarac otišao pored lijeve stative gola Seville. 

Valencija je do trećeg gola došla u 69. minuti susreta. Strijelac je nakon jedne odbijene lopte u šesnaestercu Seville bio Jeremy Mathieu. Sevilla je u 94. minuti susreta došla do gola, preko Mbije, te je tako izborila plasman u finale Evropske lige. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.