Mbokani zamjena za Lukakua

Anderlecht doveo napadača

Mbokani zamjena za Lukakua

Dieumerci Mbokani je zamjena za Romela Lukakua u Anderlechtu.

Dosadašnji član Monaca je došao u tim iz glavnog grada Belgije uz obeštećenje od 3 miliona eura čime se poslije 4 godine vratio u taj klub. Mbokani je naime u julu 2006. došao u Anderlecht iz Mazembea, ali je ostao samo jednu sezonu.

Potom je naredne tri proveo u Standardu gdje je bio u tandemu sa Milanom Jovanovićem tako da su se njih dvojica ponovo spojili, ali u Anderlechtu. Prošla sezona je za Mbokania bila vrlo loša jer je počeo u Monacu koji je ispao iz lige dok je jako malo igrao na pozajmici u Wolfsburgu u proljetnom dijelu sezone.

Mbokani je visok 185 cm i do sad je za DR Kongo odigrao 15 utakmica uz 5 golova. Anderlecht je za Lukakua dobio 22 miliona eura, a do sad je u pojačanja (Mbokani, Vargas, Odoi, Jovanović, Molins) uložio 8,3 dok su Samuel i Safari stigli bez obeštećenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.