Meč dvije ovakve ekipe zadovoljiće gledaoce

Trener Hajduka Krasimir Balakov

Meč dvije ovakve ekipe zadovoljiće gledaoce

Proslava povodom obilježavanja 90 godina postojanja Fudbalskog kluba Željezničar biće uveličana gostovanjem splitskog Hajduka na Grbavici.

Delegacija splitskog kluba održala je konferenciju za medije večeras u ilidžanskom hotelu Hollywood, gdje će biti i smješteni, a prisutnim novinarima se obratio bugarski trener Bilih Krasimir Balakov.

"Prijateljske utakmice služe da publika uživa u njima i da treneri probaju neke varijante u igri. Mi ćemo sa Željezničarom učiniti i jedno i drugo, a biće to susret dvije momčadi koje znaju igrati fudbal i mislim da će utakmica biti prava poslatica", kazao je Balakov.

Hajduk će protiv Željezničara biti lišen usliga petorice igrača koji su na pripremama U-21 reprezentacije Hrvatske, a golman Danijel Subašić nalazi se na spisku selektora Vatrenih Slavena Bilića.

"Kada sam preživio tešku saobraćajnu nesreću, na ruci sam tetovirao stihove sarajevskog pjevača Kemala Montena 'vratio sam se živote' i to je moja svojevrsna poveznica sa Sarajevom. Očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu i nadam se sjajnu atmosferu na tribinama", rekao je prvotimac Hajduka Drago Gabrić.

Susret između Željezničara i Hajduka na programu je sutra na stadionu Grbavica sa početkom u 18:30 sati.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.