Meč za zaborav: Vardyjeva statistika poprilično jadna
Foto: EPA

Nije napravio ništa

Meč za zaborav: Vardyjeva statistika poprilično jadna

Midhat Šljivak

Jamie Vardy prošle je sezone blistao u dresu Leicestera.

Njegovi golovi su na kraju bili presudni za titulu prvaka, prvu u historiji ovog kluba, a partije koje 30-godišnji napadač pruža ove sezone znatno su slabije.

Iako je njegov gol protiv Seville na gostovanju donio mnogo ekipi Leicestera koja se uspjela plasirati u četvrtfinale Lige prvaka, meč protiv Atletico Madrida, Vardy će pokušati što prije zaboraviti.

Imao je napadač Lisica zaista očajnu statistiku u duelu protiv Jorgandžija i za 77 minuta na terenu nije pokazao apsolutno ništa.

Statistika UEFA kaže da je Vardy imao svega dva pokušaja dodavanja u utakmici. Nijedan nije prošao i ovo je sasvim sigurno negativan rekord jednog fudbalera u Ligi praka, jer se ranije nikad nije desila ovako loša statistika.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, statistika koju je radila Opta tvrdi da je Vardy imao jedno kompletirano dodavanje od četiri pokušaja, ali je ubrzo i to objašnjeno činjenicom da se radilo o šutu, koji je završio daleko da je Mahrez uspio da stigne loptu prije nego napusti teren, pa se to upisalo i kao kompletiran pas za Vardyja.

Utakmica za zaborav sjajnog napadača, ali sigurno je da će on u revanšu učiniti sve da se ovakav meč ne ponovi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti