Mechelen ispustio pobjedu u sudijskom vremenu

Mechelen ispustio pobjedu u sudijskom vremenu

Midhat Šljivak

U 16. kolu belgijske Jupiler lige Mechelen naših Borisa Pandže i Boubacara Diallibe odigrao je neriješeno sa ekipom Liersea rezultatom 2:2.

Već nakon šest minuta igre u ovom susretu Gorius je sa bijele tačke doveo goste u prednost od 1:0 što je bio rezultat prvog poluvremena. U nastavku po jedna gol na obje strane Cordario je u 56. minuti povećao vodstvo Mchelena na 2:0, da bi tračak nade gostima da mogu do boda donio El-Gabas u 60. minuti golom sa bijele tačke.

Bod odmaćinu donosi Flavio Amado u 93.minuti utakmice. Boris Pandža i Boubacar Dialliba odigrali su svih 90. minuta za Mechelen.

Zulte Waregem kojeg sa klupe predvodi Darije Kalezić remizirao je na domaćem terenu sa Lkerenom 1:1, dok je Kortrijk Ervina Zukanovića slavio na gostovanju kod Cercle Bruggea sa 2:1.

U ostalim susretima Club Brugge je sa 1:0 savladao Westerlo, dok je Mons bio boljei na gostovanju od St. Truidena sa 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti