Medić: Bolji smo od Gruzijaca, nadam se prolasku

Trener mostarskog Zrinjskog

Medić: Bolji smo od Gruzijaca, nadam se prolasku

S. Mlaćo

Osvajač rukometnog Kupa BiH, mostarski Zrinjski započeo je pripreme za novu sezonu.

 Plemići će u novu sezonu ući u promjenjenom sastavu u odnosu na prijašnju, a u njoj će igrati na tri fronta – u Premijer ligi, Kupu BiH, te u Evropi. U trećem kolu EHF Challenge Cupa, Plemići će protiv gruzijskog Batumija obje utakmice igrati na domaćem parketu.

“Smatram da smo bolji tim od Gruzijaca i nadam se prolasku u naredni krug takmičenja. Što se tiče domaćeg prvenstva, žao mi je što nema playoffa, ali je cilj svakako ostvariti što bolji plasman, po mogućnosti među prve četiri ekipe“, rekao je Medić.

Vrijedi istaći da je s ekipom na pripremama, kao i prošle sezone, kondicioni trener Ivan Šprlje. Medić na početku priprema ne može računati na dvojicu kadetskih reprezentativaca  Filipa Vistoropa i Daria Raguža koji imaju reprezentativne obveze. Zrinjski će prvih pet dana odraditi u Mostaru, a kasnije se seli na Blidinje, te će po potrebi odlaziti u Posušje u dvoranu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi