Mediji u Gani tvrde: Joachim Adukor odabrao novi klub!

Ostat će u Premijer ligi

Mediji u Gani tvrde: Joachim Adukor odabrao novi klub!

A. Čaušević

Joachima Adukora ćemo i naredne sezone gledati u Premijer ligi BiH, ako je vjerovati pisanjima iz Gane. 

Adukor je u Bosnu i Hercegovinu stigao u augustu 2017. godine kada je potpisao dvogodišnji ugovor sa FK Sarajevo.

S vremenom je postao nezamjenljiva karika u ekipi Husrefa Musemića, ali ga je odluka da zimus ne produži ugovor s Bordo timom "izbacila" iz ekipe.

SportSport.ba je početkom ove sedmice objavio informaciju kako je 26-godišnjak blizu potpisa za Tuzla City, a danas su stigle i potvrde iz njegove zemlje.

Portal Ghana Soccer je objavio ekskluzivnu informaciju da će se Adukor do kraja mjeseca pridružiti tuzlanskog premijerligašu.

"Ganski defanzivac Joachim Adukor spreman je da pređe iz FK Sarajevo u Tuzla City krajem mjeseca saznaje Ghana Soccer", navodi se u članku.

"Adukor je odlučio da se pridruži Tuzla Cityju iako izvještaji govore da se za njega interesovalo nekoliko klubova iz najjačeg ranga", pišu kolege iz Gane.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Adukor koji može igrati i u veznom redu je u sezoni iza nas odigrao 15 utakmica te je postigao jedan gol.

Bivši omladinski reprezentativac Gane je ranije igrao za Gefle, Trofense, AS Beziers i OFI Cretu.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Avayan
Čestitam Aduka, korak naprijed u karijeri. Bravo!
4 7
Analiticar
Vjerovao sam da ce FK Sarajevo napraviti neki iskorak ali oni nastavljaju sve po starom. Zadrzali su trenera koji za novce dovodi menadzerske igrace a tjera profesionalce poput Adukora. ZASTO MEDIJI NE NAPISU ISTINU? OVAJ IGRAC ODLAZI ZBOG SUKOBA SA USREFOM MUSEMICEM. ISTI SLUCAJ JE SA CREPULJOM I RAHIMOVICEM. NI ONI, KAO NI MESUD AHMETOVIC NE ZELE OSTATI U KLUBU KOJEG CE VODITI KOCIJAS IZ JANJE!
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi