Mediji u regionu impresionirani bh. košarkašima

Pobjeda koja je ostavila traga

Mediji u regionu impresionirani bh. košarkašima

Edmir Škorić

Mediji u regionu puno pažnje posvetili su velikom uspjehu mlade košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Portali u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i ostalim zemljama sa prostora bivše Jugoslavije hvale izabranike Josipa Pandže i donose razne naslove.

"BiH je do neočekivane titule predvodio fantastični bekovski tandem Musa-Čampara, koji je zajedno postigao 56 poena. Tim koji čine momci s Pala, iz Sarajeva, Tuzle, Bihaća, Mostara su ispisali istoriju košarkaške selekcije BiH", piše na B92 portalu.

"Bosnu i Hercegovinu, koja je u polufinalu nakon dva produžetka izbacila Španjolsku, do zlatne medalje odveo je Džanan Musa, košarkaš Cedevite, koji je u finalu Litavcima zabio čak 33 poena. Musa je izabran i za najkorisnijeg košarkaša Europskog prvenstva na kojem je postigao točno 200 poena", navodi se u članku "Košarkaška senzacija! Kadeti BiH pokorili Europu" na uglednom portalu Index.hr.

I ostali mediji pišu o velikom sportskom uspjehu sjajne generacije bh. košarkaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.