Među njima je i BiH: "Ogorčeni smo, meč FA kupa se prenosi u 16 glupih zemalja, a ne u Engleskoj"
Javnost u Engleskoj je ogorčena da se pomjeri termin meča Bristol-Huddersfield zbog prenosa meča u zemljama van Engleske.

Navijači Engleskoj bijesni na FA

Među njima je i BiH: "Ogorčeni smo, meč FA kupa se prenosi u 16 glupih zemalja, a ne u Engleskoj"

E. Čaušević

Predstojećeg vikenda igra se treća runda FA kupa, a utakmica između Bristola i Huddersfielda izazvala je pravi haos u engleskoj javnosti.

Utakmica između ovih timova trebala se igrati u terminu od 16 sati u subotu, ali je pomjerena za 18:30 sati iz bizarnog razloga koji je naljutio javnost u Engleskoj. FA je odlučio ovaj meč pomjeriti zbog TV prenosa, a nevjerovatno zvuči da se na kraju utakmica uopšte neće prenositi u Velikoj Britaniji.

Ova odluka izazvala je veliki bijes navijača ovih timova koji neće moći uživo pratiti meč. Utakmica je prvobitno zakazana za 16 sati i trebala se prenositi u Engleskoj, no zbog TV prenosa za ostale zemlje termin je pomjeren. Stvari ne bi bila bizarne da se ove utakmice neće prenositi, kako Englezi pišu, u totalno bezveznim zemljama među kojima je i Bosna i Hercegovina.

Iz FA su objasnili da su to uradili zbog TV prava i novog ugovora koji je potpisan ove sezone, a prema kojem će se duplo zaraditi. Jasno je da je stvar u novcu, no engleska javnost je ogorčena zbog ovog poteza jer su FA utakmice početkom godine velika tradicija na Otoku.

Utakmica između Bristola i Huddersfielda će se prenositi u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Kanadi, Kini, Češkoj, Danskoj, Finskoj, Njemačkoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Norveškoj, Srbiji, Slovačkoj, Švicarskoj i Sjedinjenim Američkim Državama.

Top Komentari

BosniaForeverKladusa
Jako vazan meč za sve mnogobrojne fanove Bristol Cityja u BiH :D
47 2
criticos
To Sportklub počeo prctati i ostrvljane?
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi