Igrač koji je izabrao Australiju ispred BiH ide u Premier ligu?
Foto: EPA

Žele ga Huddersfield i Crystal Palace

Igrač koji je izabrao Australiju ispred BiH ide u Premier ligu?

Nogometaš bh. porijekla Ajdin Hrustić, koji se prošle godine opredjelio za reprezentaciju Australije, mogao bi zaigrati u Engleskoj.

Tako barem pišu britanski mediji, navodeći kako je ovaj 22-godišnji ofanzivac Groningena zapao za oko Huddersfieldu i Crystal Palaceu, te da će pomenuti klubovi pokušati da ga dovedu tokom zime.

Hrustić je ove sezone u timu holandskog prvoligaša više-manje standardan, a hvale za njegove igre u Eredivisiji imaju i tamošnji mediji, koji sve češće pišu kako se radi o igraču pred kojim je budućnost.

Ipak, iako su čelnici N/FSBiH imali želju da postane Zmaj, mladi Hrustić se sredinom 2017. godine opredjelio za selekciju Australije, jer je, kako je tada rekao, osjetio da ga u rodnoj zemlji više žele.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Odluka je bila veoma teška", priznao je tada Hrustić.

Podsjetimo, Hrustić je rođen u Melbourneu, ali prve ozbiljnije nogometne korake je započeo u Evropi. Najprije je igrao omladinskom pogonu Austrije Beč, pa Schalkea, da bi potom došao u Groningen.

Top Komentari

MirzaBarucic
U Groningenu obićna kanta.
11 8
damir bosnjak
poserem ti se na kengure
10 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti