Među poginulim i bivši reprezentativac Brazila

Putovao u ulozi komentatora

Među poginulim i bivši reprezentativac Brazila

Nezvanične informacije govore da je u jutrošnjoj avionskoj nesreći poginulo 75 od 81 putnika, od čega su većina bili članovi brazilskog kluba Chapocoensea.

Osim trenutnih fudbalera i članova stručnog štaba, život je izgubio i nekadašnji brazilski reprezentativac Mario Sergio (66), koji je za Selecao odigrao osam utakmica i to u periodu od 1981. do 1985. godine.

Sergio je u Kolumbiju putovao u ulozi sportskog komentatora i trebao je uživo prenositi finale Copa Sudamericana protiv Atletico Nacionala.

Nažalost, pad aviona bio je koban i za bivšeg fudbalera kojeg su zvali 'Genije', a treba istaći da je finalni meč odgođen.

Sergio je u karijeri igrao za najveće brazilske klubove poput Flamenga, Fluminensea, Sao Paula, Palmeirasa, Botafoga i Internacionala, a neke od njih je i vodio kao trener.

Trenersku karijeru je okončao 2010. godine nakon čega je počeo raditi kao sportski komentator na FOX televiziji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi