Međunarodni turnir u Bugojnu pripao Hrvatskoj

Naši kadeti posljednji

Međunarodni turnir u Bugojnu pripao Hrvatskoj

S. Mlaćo

U Bugojnu je jučer završen IV. Međunarodni turnir “Rukomet je moja budućnost“, na kojem su pravo nastupa imali igrači 1998. god. i mlađi. 

Na kraju su u sjajnom finalu kadeti Hrvatske sa 31:28 (13:13) nadigrali vršnjake iz Poljske te su tako naše komšije pokazale da imaju blistavu budućnost kada je rukomet.

U susretu za treće mjesto Slovenija je nadigrala Srbiju sa 35:31 (17:16), dok je peto mjesto pripalo Makedoniji koja je savladala selekciju Katara 29:28 (11:13).

Najveće razočaranje turnira svakako je reprezentacija naše zemlje koja je u susretu sa sedmo mjesto poražena od Austrije 28:23 (14:12), te je tako našim momcima pripalo posljednje mjesto na turniru.

Za najboljeg strijelaca turnira proglašen je Halil Jaganjac iz reprezentacije Hrvatske, dok je najbolji golman turnira Todor Jandrić iz Srbije. Najbolji igrač turnira je Mauer Patryk iz Poljske.

"Sve reprezentacije su dale jako visoke ocjene za ovaj turnir, čak je bilo i iznenađenje za Austrijance koji su prvi put na turniru i očekivali su slabiji kvalitet i slabiju organizaciju, ali naišli su na vrhunsku organizaciju,  odličan turnir i gostoprimstvo bugojanskih građana", kazao je „alfa i omega“ turnira Asim Šahman. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi