Medunjanin dvostruki strijelac u pobjedi Gaziantepspora

Prvi golovi u dresu novog kluba

Medunjanin dvostruki strijelac u pobjedi Gaziantepspora

A. Haznadarević

Susret Gaziantepspora i Orduspora obilježio je fenomenalan nastup bosanskohercegovačkog reprezentativca Harisa Medunjanina, koji je u pobjedi Gaziantepspora od 3:0 postigao dva gola.

Ovoljetno pojačanje Gaziantepspora i već drugi bh. predstavnik u ovoj turskoj momčadi, odigrao je svoju najbolju partiju otkako je dres Maccabija zamijenio sa Gaziantepovim.

Medunjanin je sjajno otvorio svoj nastup u devetom kolu Super lige, postigavši svoj prvijenac već u trećoj minuti susreta.

Ipak, naš as se na tome nije zaustavio, te je pet minuta pred kraj prvog poluvremena ponovo natjerao golmana Orduspora Sasu Fornezzija da vadi loptu iz mreže.

U drugom periodu igre, Gaziantep je ponovo bio dominantna momčad na terenu.

Igrao se 77. minut susreta, kada je Ekrem Dag lijepo uposlio Ismaela Sosu, koji postiže i treći pogodak za domaću ekipu i tako postavlja konačnih 3:0.

Treba istaći i to da je drugi bh. reprezentativac Senijad Ibričić pružio dobru partiju, te je na terenu proveo 86 minuta, kada ga je zamijenio Hikmet Karaman.

Turska Super liga, 9. kolo:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Gaziantepspor - Orduspor 3:0 (3., 40. Medunjanin, 77. Sosa) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti