Odigrao zadnji meč

Medunjanin se oprostio od reprezentacije: Razmišljao sam dugo...

Haris Medunjanin više neće igrati za reprezentaciju BiH.

Vezni igrač Philadelphije Union je u večerašnjem susretu protiv Senegala u igru ušao u 60. minuti umjesto Gojka Cimirota, a to su ujedno bile i njegove posljednje minute u dresu sa nacionalnim grbom.

„Odigrali smo veoma dobro, pogotovo u prvom poluvremenu. Imali smo dobre šanse i šteta što Višća nije postigao gol. U drugom dijelu smo kontrolisali igru, oni nisu bili opasni. Ovo ekipa ima dobrih igrača“, rekao je Medunjanin o utakmici i dodao:

„Ovo je moja posljednja utakmica u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Razmišljao sam dugo o tome i donio ovu tešku odluku. Moramo misliti i na budućnost, ovdje ima dosta dobrih igrača. To što se nismo plasirali na Svjetsko prvenstvo je znak da mi, malo stariji igrači kao ja, trebamo dati mlađim momcima šansu i želim im uspjeh u narednom periodu.“

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine se putem zvanične stranice zahvalio Harisu na svemu što je uradio za našu reprezentaciju i poželio mu mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere.

Top Komentari

korisnicko ime
Da bogdo nikad nije ni zaigrao za nju
7 80
SEIKO
Jedini dobar potez koji si napravio u karijeri.
3 25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi