Medunjaninu 90 minuta u porazu Philadelphije

Američka MLS liga

Medunjaninu 90 minuta u porazu Philadelphije

D. Rakanović

Fudbaleri Philadelphije Uniona poraženi su na gostovanju od Real Salt Lakea sa minimalnih 0:1 u okviru američke MLS lige. 

Phila za koju nastupa naš Haris Medunjanin je tako prekinula pobjednički niz od četiri uzastopne pobjede. 

Čovjek odluke bio je ekvadorski fudbaler Jao Plata koji je postigao pogodak u 36. minuti na asistenciju Savarinoa. 

U nastavku meča pokušavala je Philadelphia doći do preokreta, ali iako su imali više loptu u svom posjedu nisu uspjeli stvoriti izgledne šanse za pogodak.

Bh. internacionalac Haris Medunjanin odigrao je svih 90 minuta utakmice i bio je pored golmana Andrea Blakea najbolji pojedinac svoje ekipe. 

Philadelphia nakon 13. kola nalazi se na sedmoj poziciji na Istoku sa 16 bodova, dok je Real Salt Lake na desetoj poziciji na Zapadu sa 14 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti