Medunjaninu 90 minuta u trijumfu Gaziantepspora

Turska Super liga

Medunjaninu 90 minuta u trijumfu Gaziantepspora

Edmir Škorić

S minimalnim 2:1 pobjedama Gaziantepspora i Kasimpaše kompletirano je danas 15. kolo turske Superlige.

Gaziantepspor je pred svojim navijačima, gore spomenutim rezultatom, savladao Erciyesspor. Sahin je u 11. minuti načeo mrežu gostiju, a osam minuta kasnije i Tosun se upisao u strijelce za 2:0. 

Utješni gol za nemoćne goste postigao je Bilgi u 87. minuti susreta. Gaziantepspor sada zauzima deveto mjesto sa 20 bodova, dok je Erciyesspor s 12 bodova u opasnoj zoni.

Iako je rano poveo golom Huga Almeide, Bešiktaš je izgubio u gostima kod Kasimpaše. Čolak i Scarione su u nastavku domaćinu donijeli preorket u derbiju kola. Kod gostiju su u posljednjih 10 minuta isključena dva nogometaša. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kasimpaša je sada drugoplasirani tim prvenstva sa 30 bodova, dok je Bešiktaš ostao na četvrtom mjestu sa četiri boda manje od svog današnjeg protivniak, odnosno 12 bodova manje u odnosu na vodeći Fenerbahče.

Turska Superliga, 15. kolo:
Gaziantepspor - Erciyesspor 2:1 (Sahin 11, Tosun 19/ Bilgi 87)
Kasimpasa - Bešiktaš 2:1 (Čolak 47, Scarione 71/ Almeida 3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.