Medunjaninu 'presudio' direktor: Nikada nije razgovarao sa mnom...
EPA

Govorio o odlasku iz Philadelphije

Medunjaninu 'presudio' direktor: Nikada nije razgovarao sa mnom...

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje Haris Medunjanin i naredne sezone će igrati u MLS ligi.

Medunjaninu je ovog mjeseca istekao ugovor s Philadelphijom Union i bilo je pitanje gdje će nastaviti svoju karijeru. Iako je imao pozive iz nekoliko zemalja, odlučio je da ostane u SAD-u i potpiše za FC Cincinnati.

S ovim klubom je Medunjanin potpisao saradnju na godinu dana, uz opciju da se ista može i produžiti, a u klubu iz savezne države Ohio vjeruju da će biti veliko pojačanje.

Danas kada je sve završeno, Medunjanin je za američke medije ispričao kako uopšte nije imao namjeru da napusti Philadelphiju Union i da je 'krivac' za što je morao otići sportski direktor Ernst Tanner. S njim, kaže, gotovo nikako nije razgovarao.

"Želio sam da ostanem u Philadelphiji Union, ali ne i sportski direktor", javio se Medunjanin iz Amsterdama, gdje provodi slobodno vrijeme prije nego počne sa pripremama, pa dodao:

"Ako procijenite da vas negdje ne žele dovoljno, onda je bolje da odete. Mladim igračima sam uvijek govorio da ne postoji samo jedan klub na svijetu i da imaju i druga mjesta na kojima mogu pokazati svoj kvalitet".

Sa sportskim direktorom gotovo nikako nije razgovarao.

"Mislim da i prije početka sezone Tanner nije želio da ja igram, no na svakom treningu bih dao sve od sebe da dokažem da zaslužujem mjesto u prvih 11. Imao sam osjećaj da me ne želi u timu, štaviše, nikada nije ni razgovarao sa mnom. A trebao je, ipak sam bio jedan od ključnih igrača."

Iz Philadelphije je otišao uzdignute glave.

"Bilo mi je prelijepo tamo, upoznao sam toliko dobrih ljudi i Philadelphiju ću pamtiti kao sjajan grad i sjajan tim. Mogu reći da sam doprinio najboljoj sezoni u klupskoj historiji i ponosan sam što odlazim uzdignute glave. Želim im sve najbolje", dodao je.

Preko bare je Medunjanin otišao još 2017. godine, a dosad je u MLS-u odigrao 98 utakmica postigavši pritom pet pogodaka uz 29 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi