Medvedima dvije godine izgona

Odlukom EHF-a

Medvedima dvije godine izgona

Adnan Beganović

Ruski rukometni klub Chehovski Medvedi zbog korupcije suspendiran je iz europskih takmičenja na dvije godine, a dva njemačka suca dobili su petogodišnju suspenziju, objavila je Evropska rukometna federacija (EHF).

Klub je osuđen zbog nemara jer je dopustio osobi, koja ostaje neidentificirana, da ponudi novac jednom od sudaca nekoliko minuta prije početak finala u Kupu kupova protiv Valladolida 2006. godine.

Osim dvije godine suspenzije, ruski klub mora platiti i odštetu u visini od 25.000 eura. EHF smatra da ruski klub nije ispunio svoju obavezu i obavijestio viša tijela o nepravilnostima utvrđenima prije, za vrijeme i poslije finala.

Iz istog razloga EHF je odlučio kazniti njemačke suce Franka Lemmea i Bernda Ullricha s pet godina zabrane suđenja.

Njemački sudački dvojac spominjao se u vezi više "kupljenih" utakmica, a nakon utakmice u Chehovu jedan od njih uhvaćen je na aerodromu u Moskvi s 50.000 dolara u prtljazi.

Njih dvojica sudili su i finale Lige prvaka 2007. između Kiela i Flensburga.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.