Tip-top sređenoj fudbalerki bez grudnjaka prišao dječak, dobio je "đavolsku aroganciju" od 7 sekundi

Mnogi je osuđuju

Tip-top sređenoj fudbalerki bez grudnjaka prišao dječak, dobio je "đavolsku aroganciju" od 7 sekundi

Admin Čaušević

Američka fudbalerka Megan Rapinoe kritikovana je na internetu nakon što se pojavila snimka na kojoj odbija komunicirati s dječakom dok je potpisivala fudbalsku loptu.

Ranije ove sedmice, korisnik Twittera Oli London objavio je snimku dužine sedam sekundi američke fudbalske zvijede na dodjeli nagrada EPSY u Los Angelesu 2019. godine.

Tijekom večeri, Megan, koja je u nedjelju ispala sa Svjetskog prvenstva za žene kada je promašila ključni penal protiv Švedske, prišao je dječak dok je sjedila u prvom redu.

U viralnom videu, koji je prikupio skoro pet miliona pregleda, vidi se kako dječak stidljivo Megan daje loptu kako bi dobio autograf.

Dok je ostavljala potpis na lopti, Megan uopće nije komunicirala s dječakom, koji je mirno stajao ispred nje.

Oglasi

U jednom trenutku, Megan, koja je bila odjevena u crni smoking i nije nosila grudnjak, se okreće kako bi razgovarala s drugim gostom koji je prolazio stepeništem.

Zatim je dječaku vratila njegovu loptu ne gledajući u njegovu smjeru niti se čini da mu išta govori.

U pozadini videa vidi se još jedan gost koji izgleda užasnut Meganinim nedostatkom interakcije s mladićem te je držao glavu na rukama.

Te su večeri Megan i njene saigračice primili godišnju nagradu za postignuće t u sportu nakon pobjede na Svjetskom prvenstvu 2019., a također su osvojili i nagradu za najbolji tim.

Poznati britanski novinar Piers Morgan je ovakvo ponašanje američke fudbalske opisao kao "đavolsku aroganciju", a s tim se složio i kontroverzni teniser Nick Kyrgios.

Kritikovanju ponašanja i ignorisanja dječaka pridružila se mnogobrojna Twitter zajednica, a tako je jedan od korisnika ove društvene mreže u sarkastičnom tonu poručio da je iznenađen što Rapinoe dječaku nije naplatila potpis.

Oglasi