Rakitića su dozivali svi s tribine, a onda je vidio dječaka koji drži zastavu Hrvatske

Scena za pamćenje

Rakitića su dozivali svi s tribine, a onda je vidio dječaka koji drži zastavu Hrvatske

Endin Čaušević

Ivan Rakitić sinoć je bio junak Seville u pobjedi nad Crystal Palaceom u prijateljskoj utakmici koja se igrala u Detroitu. No, Hrvat je posebno oduševio nakon utakmice kada je otišao do tribine gdje je vidio da jedan od dječaka drži hrvatsku zastavu.

Sevilla je uspjela nakon penala da pobijedi Crystal Palace jer je nakon 90 minuta igre rezultat na semaforu bio 1:1.

Utakmicu je obilježio iskusni Rakitić koji je pokazao da još uvijek nije za penziju. Nekadašnji reprezentativac Hrvatske u 44. minuti je zadivio fudbalski svijet kada je postigao maestralan pogodak za 1:0.

Crystal Palace je preko Ezea došao do 1:1, a pobjednika smo dobili nakon jedne serije penala. Raktić je bio siguran za Sevillu, dok s druge strane gol s bijele tačke nije uspio postići Andersen.

O Rakitiću se govori da bi mogao u Saudijsku Arabiju iako on ne krije želju za ostankom u Sevilli. Sada je sve do čelnika kluba, a Raketa je pokazao da ovoj ekipi itekako ima još šta da pruži.

Oglasi

Rakitić je bio u centru pažnje i nakon što je utakmica završena, a odlučio je da pozdravi navijače na tribinama stadiona u Detroitu.

Pažnju mu je posebno skrenuo jedan dječak koji je bio na tribini prema kojoj je Rakitić išao. Imao je u ruci majicu Seville za zagrijavanje i htio ju je dati nekome od navijača, no kada je vidio tog dječaka nije imao dileme kome ide majica.

Rakitić je vidio da taj dječak drži zastavu Hrvatske, a potom je otišao do njega i poklonio mu svoju majicu što je tog dječaka oduševilo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 34-godišnji veznjak sa Sevillom ima ugovor do ljeta iduće godine i bit će zanimljivo vidjeti da li će ostati u španskom klubu ili će put Saudijske Arabije kao i mnogi fudbaleri u ovom ljetnom prelaznom roku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi