FIFA The Best: Rapinoe u timu godine, ali tvrdi da to nije zaslužila

Amerikanka nije igrala od marta

FIFA The Best: Rapinoe u timu godine, ali tvrdi da to nije zaslužila

E. Škorić

Najbolja američka nogometašica Megan Rapinoe bila je iznenađena vidjevši svoje ime u najboljem timu 2020. godine.

Megan je 2019. godine izabrana za najbolju nogometašicu svijeta, a sinoć je na svečanosti FIFA The Best bila u konkurenciji za igračicu godine, ali se našla i u najboljem ženskom timu u tekućoj godini.

Ona se oglasila na Twitteru i istakla da ne bi trebalo da bude tu.

"Naravno da sam sretna i ponosna što su me prepoznali moji saigrači i što sam u timu godine. Ali u isto vrijeme, ne mogu se načuditi tom odabiru, jer nisam igrala od marta", započela je svoje objašnjenje Amerikanka, dodavši:

"Postoji toliko fantastičnih igračica širom svijeta koje zaslužuju da budu tu. Unatoč tome, moj ulazak u ovih 11 je još jedan znak da se moramo i dalje kladiti na ženski nogomet, tako da se sve više utakmica prenosi na televiziji i samim tim da se počne prepoznavati više sportista".

Najbolja nogometašica svijeta zaručila svoju djevojku košarkašicu i - dobila je ono što je željela

Najbolja nogometašica svijeta Megan Rapinoe je nakon četiri godine veze odlučila da se uda za svoju djevojku Sue Bird.

Američka nogometašica (35) kleknula je na koljeno i stavila prsten na ruku svoje izabranice i košarkašice Seattle Storma, s kojom se zabavlja već četiri godine.

Djevojke su romantični prizor objavile na Instagram profilu koji se odvijao pored bazena. Fotografija je objavljena na profilu Sue, koja nije stavila nikakav opis, ali svima je jasno da su jedna drugoj spremne izgovoriti sudbonosno 'da'.

Mnogi na Twitteru šale se na račun Megan i njene djevojke Sue, pa su tako neki pisali da je to "konačno nešto dobro u 2020. godini".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi