Alispahić i večeras uz Željezničar: Po pobjedu!

Na lijep način se rastao sa Plavima

Alispahić i večeras uz Željezničar: Po pobjedu!

S. Mlaćo
Željezničar večeras od 21 sat igra meč prvog kola Premijer lige protiv Borca.

Radi se o derbi susretu, a oba tima žele uspješno krenuti u sezonu. Banjalučanima pripada uloga favorita, no nema sumnje da će nogometaši Željezničara učiniti sve da obraduju navijače i pomrse planove aktuelnom prvaku.

Plavi su doživjeli velike promjene u igračkom kadru, a između ostalih klub je napustio iskusni vezista Mehmed Alispahić.

Alispahić je na Grbavici proveo dvije godine, te navijačima ostao u veoma lijepom sjećanju.

Ovog ljeta je napustio klub, a zbog cjelokupne situacije odlučio je postići dogovor sa klubom i oprostiti određena dugovanja.

"Napravili smo sporazum na obostrano zadovoljstvo zbog čega sam sretan s obzirom da sam na Grbavici proveo dvije lijepe godine. Pamtit ću samo ono dobro jer toga je mnogo bilo. Davao sam od sebe u svakom momentu maksimum, nekada je to bilo dovoljno, nekada i nije. Nisam prestajao igrati i trenirati i kada smo bili bez ikakvih primanja i mislim da sam tako pokazao šta mi Željezničar kao klub znači", istakao je Alispahić za SportSport.ba početkom mjeseca pri odlasku sa Grbavice.

Oglasi

Pružao je uvijek maksimum, a sada potvrdio da je ostao navijač Željezničara, što navijači itekako cijene.

Govori to i objava pred duel sa Banjalučanima kojom je pokazao da će večeras bodriti svoj bivši tim.

Uz fotografiju sa vječitog derbija napisao je: "Po pobjedu. Sretno Željo“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Opis nije dostupan.

Alispahić je u dresu Željezničara odigrao ukupno 51 utakmicu i pritom je postigao četiri pogotka, kojima je dodao i tri asistencije. U svojoj bogatoj karijeri nastupao je između ostalog i za Iskru u kojoj je ponikao, Šibenik, Dinamo, Rijeku, Sarajevo i Slobodu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1603303812
Primo si platu od Sarajeva a došao si povrjeđen ****o ljudsko i opet si se radovao golu datom Sarajevu mršš
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi