Meirelesu suspenzija jedanaest utakmica

Drakonska kazna od strane FS Turske

Meirelesu suspenzija jedanaest utakmica

A. Haznadarević

Portugalac koji brani boje turskog Fenerbahčea Raul Meireles, kažnjen je sa 11 utakmica zabrane nastupa od strane Truskog fudbalskog saveza.

Bivši igrač Chelseaja suspendovan  je naknadno nakon derbi utakmice protiv Galatasaraya (poraz 2:1) u kojoj je pljunuo na glavnog sudiju. 

 

Malo prije toga sudija je Meirelesu pokazao drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton. Portugalac je tvrdio da je nedužan, ali ga je TFF kaznio na osnovu videosnimka. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

 

Meireles je ove sezone, otkako je ljetos stigao iz Chelseaja, nastupio u 10 utakmica turske Super lige, te se pritom i jednom upisao na listu strijelaca. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije