Meksički selektor uoči Hrvatske: Razočaran sam, nije to to!

Osorio je želio jaču provjeru

Meksički selektor uoči Hrvatske: Razočaran sam, nije to to!

Reprezentacije Hrvatske i Meksika odigrat će u noći sa utorka na srijedu (04:00) prijateljsku utakmicu u Dallasu, koja neće biti toliko atraktivna koliko se očekivalo.

Selektor Hrtvatske Zlatko Dalić odrekao se šestorice važnih igrača uoči ovog duela i to Subašića, Modrića, Brozovića, Perišića, Kalinića i Mandžukića, te najavio da će na predstojećoj utakmicu priliku dati nekim novim fudbalerima.

To se nije svidjelo hrvatskoj fudbalskoj javnosti, koju je najviše zaboljelo to što kapiten Modrić nije odlučio ostati sa ostatkom ekipe do kraja, ali ni selektoru Meksika Juanu Carlosu Osoriju.

Na press konferenciji uoči utakmice, Osorio je izrazio da je razočaran Dalićevim potezom i da mu je žao što Hrvatska neće igrati u najjačem sastavu.

"Nažalost, Hrvatska je donijela takvu odluku. Mi smo htjeli i planirali drugačije, dvije utakmice protiv dvije različite ekipe sa nekoliko varijanti igre, ali dobro... Mi ćemo nastaviti sa svojim planom, s tim što ćemo dati priliku trojici-četvorici mlađih igrača", rekao je Osorio, te nastavio:

"Hrvatsku i dalje jako poštujemo, uprkos izostancima. Očito bez Modrića oni nemaju, ne samo motor igre, nego ni igrača koji pasom probija odbrambene linije. Bez njega nije to to. Nemaju drugog toliko dobrog igrača, jer Rakitić je drugačiji. Isto tako, bez Mandžukića nemaju napadača koji s krila ulazi u sredinu kao što radi u Juventusu".

Zbog čega je Dalić odlučio poštedjeti pomenute igrače uoči prijateljskog duela sa Meksikom nije poznato, ali vjerovatno je udovoljio molbama koji su stigli iz klubova za koje oni nastupaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi