Meksikanci očitali lekciju  prvacima

Italija razočarala

Meksikanci očitali lekciju prvacima

U prijateljskoj utakmici odigranoj večeras u Briselu reprezentacija Meksika je bila bolja od Italije rezultatom 2:1 i još jednom potvrdila da ima tim za velike stvari.

Meksikanci su golom Carlosa Vele u 17. minuti došli u prednost i tim rezultatom se otišlo na odmor. Šest minuta prije kraja utakmice Alberto Medina je postigao drugi pogodak za Meksiko, a Leonardo Bonucci u 89. minuti postavlja konačnih 2:1.

Čak osam igrača, pet Meksikanaca i tri Talijana, zaradili su žute kartone, a nakon utakmice je Marcello Lippi bio vidno razočaran izvedbom svojih izabranika. S druge strane Javier Aguirre je odisao optimizmom, jer njegov tim mnogi vide kao jednog od potencijalnih iznenađenja na prvenstvu, a kako igraju sedam dana prije početka. Ne bi začudilo ako naprave veliki rezultat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti