Menadžer sa fotografije je brat bh. legende i među najboljim je u svom poslu

Završava novi sjajan posao

Menadžer sa fotografije je brat bh. legende i među najboljim je u svom poslu

Admin Čaušević

Menadžeri su proteklih decenija postali izuzetno važna karika u svijetu fudbala te tokom pregovaranja njihova riječ praktično ima istu težinu kao igračeva ili klupska.

Mino Raiola, Jorge Mendes, Fali Ramadani i Pini Zahavi su neki od najpoznatijih i najutjecajnijih menadžera u svijetu fudbala, a svog "konja za utrku" ima i Bosna i Hercegovina.

Nekada je to bio Bekim Dino Pašalić koji je svojevremeno odveo Elvira Baljića u Real Madrid, a danas je to Mela Kodro.

Mela Kodro, brat puno poznatijeg Mehe Kodre, je već dvije decenije fudbalski menadžer u Španiji i realizovao je brojne transfere igrača sa područja Balkana i španske regije Baskonija.

Kao i većina menadžera Mela se rijetko pojavljuje u javnosti, međutim djeluje iz sjene i u kontinuitetu realizuje odlične transfere.

Kodro posljednjih sedmica radi na još jednom zvučnom transferu, a u pitanju je srbijanski reprezentativac Marko Dmitrović.

Dmitrović će uskoro napustiti Eibar, a prema svemu sudeći karijeru će nastaviti u Real Sociedadu koji se nalazi u vrhu La Lige.

Mela Kodro ima odlične odnose sa Upravom kluba iz San Sebastijana što će pokušati iskoristiti da realizuje i transfer srbijanskog golmana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kodro je prošle godine i Hajduku omogućio višemilionsku zaradu prodajom Domagoja Bradarića u Lille za 6.5 miliona eura.

Inače, na psisku igrača koje zastupa Kodrina agencija naleze se i dvojica fudbalera FK Sarajevo, Benjamin Tatar i Hrvoje Miličević, a tu su još i Kenan Kodro te Miroslav Stevanović.

Top Komentari

Grohot
Menaf
3 0
AlphaK
Mela mu nije ime, e sad kako dodje do te promjene imena, ili ga on sam promjenio ili vi ?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi