Melo propušta SP
Vjenčanje prepreka igranju u Turskoj

Mundobasket 2010

Melo propušta SP

Svjetsko prvenstvo u košarci koje se ovog ljeta igra u Turskoj moglo bi ostati bez još jednog velikog imena. Ponajbolji igrač reprezentacije SAD-a Carmelo Anthony je najavio kako bi mogao propustiti SP.

Melo će ovog ljeta imati vjenčanje s MTV zvijezdom LaLom Vazquez i nije siguran hoće li moći biti na raspolaganju selektoru američke selekcije, Mikeu Krzyzewskom.

Prije Mela LeBron James je također odlučio kako će propustiti SP zbog snimanja filma, a neće biti ni Brandona Roya koji je odlučio nakon niza povreda ove sezone ljeto provesti na rehabilitaciji kako bi što spremniji dočekao sljedeću sezonu.

Anthony je kao i James i Roy najavio da će se odazvati selektoru za OI u Londonu 2012. godine, ali vodstvo američke reprezentacije namjerava da u dogovoru s vodstvom NBA lige donese odluku da igrači koji izbjegavaju SP ne idu ni na OI.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.