Melo spriječio senzaciju: SAD jedva protiv Australije

Australci namučili SAD

Melo spriječio senzaciju: SAD jedva protiv Australije

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija SAD-a pobijedila je Australiju rezultatom 98:88 u trećem kolu grupe A na Olimpijskim igrama u Rio de Janieru.

Australija odigrala fantatičan meč. Imali su vodstvo većim dijelom utakmice, ali im se u finišu ukazao fantastični Carmelo Anthony.

Loš šut iz igre koštao je Amerikance u prvom poluvremenu. S druge strane Australija je igrala odlično, imala je i osam razlike, a na odmor su otišli sa pet poena prednosti, 54:49.

Nastavak donosi pravu rapsodiju Carmela Anthonyja. Redao je Melo trojke, bio je potpuno nezaustavljiv za Australce koji nisu imali rješenje za fantastično krilo New York Knicksa, koji je redao trojke i na kraju ih je postigao čak devet.

Na kraju je upravo on spriječio pravu senzaciju, te su SAD stigle do treće pobjede, dok je Australiji ovo prvi poraz.

Anthony je meč završio sa 31 poenom, dok je na drugoj strani Patty Mills ubacio 30.

Grupa A, 3. kolo:

Australija - SAD 88:98

AUSTRALIJA: Goulding, Mills 30, Bogut 15, Ingles 7, Dellavedova 11, Broekhoff 2, Bairstow 6, Lich, Baynes 4, Andersen 13, Motum, Martin.

SAD: Butler, Durant 14, Jordan 3, Lowry 7, Barnes, DeRozan, Irving 19, Thompson 6, Cousins 6, George 5, Green 7, Anthony 31.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi