Trener Travnika nakon pobjede nad Željom

Memić: Igrači su ispunili zadatke, zasluženo smo pobijedili

D. Kurbegović

Nogometaši Travnika danas su na Piroti rezultatom 2:0 savladali ekipu Željezničara uz sjajnu igru i borbenost od prve do zadnje minute. 

Trener kluba s Pirote, inače bivši trener ekipe s Grbavice Almir Memić dobro je prostudirao igru gostiju, te je danas postavkom na terenu upotpunosti nadmudrio gostujućeg stratega Vladu Čapljića.

Nakon utakmice Memić je bio zadovoljan igrom i rezultatom.

"Znali smo kako Željezničar igra, tako smo se i postavili, igrači su ispunili sve zadatke i samo tako smo ih mogli savladati. Željo je odlična ekipa, koja je sjajno igrala u Evropi, međutim mislim da smo mi danas zasluženo slavili, te da smo bili bolji tačno za ova dva gola razlike", mišljenje je Memića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon Sarajeva i Čelika, Travnik je kod kuće srušio i Željezničar.

"Motivacija je čudo, mislim da treba puno na tome raditi. Na malim utakmicama se ostaje u ligi, ja se nadam da ćemo baš nakon ove utakmice raditi na tome. Optimista sam pred naredno kolo i gostovanje Veležu, mislim da smo u boljoj formi nego oni, te da ćemo ostvariti pozitivan rezultat", kazao je Memić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.