Novi poraz Plavih s Grbavice

Osveta Almira Memića: Veziri očitali lekciju Željezničaru

M. Šljivak

Fudbaleri Željezničara nastavili su sa lošim partijama u Premijer ligi BiH. Plavi s Grbavice su u 10. kolo poraženi na Piroti od Travnika s 2:0.

Loše je tim Vlade Čapljića ušao u meč i nakon 20-ak minuta igre su imali zaostatak od dva gola.

Poveli su Veziri nakon 15. minuta igre. Korner Šivšića je izveden sjajno, a najbolje se u kaznenom prostoru Željezničara snašao Aleksić, koji pogađa za prednost od 1:0.

Samo šest minuta kasnije novi gol u mreži gostiju iz Sarajeva. Kouadio je prekrasno uposlio Šivšića, a ovaj pogađa za sigurnih 2:0.

Do kraja prvog poluvremena Željezničar ima veći posjed lopte, ali konkretnu šansu nisu mogli stvoriti, te se na odmor otišlo vodstvom domaćih od 2:0.

Nastavak donosi ponovo za nijansu bolju igru Plavih. Imali su nekoliko solidnih pokušaja prema golu Travnika, koji je čuvao stečenu prednost.

Do kraja su u tome i uspjeli. Ostalo je 2:0 za Travnik, koji je tako stigao do zaslužene pobjede nad Željezničarom.

Ovo je bila i osveta trenera Travnika Almira Memića koji je dugo godina radio u Željezničaru i gdje je jedno vrijeme bio prvi trener, doduše jako kratko s obzirom da je smijenjen, a da niti jedan susret s klupe nije predvodio Plave.

Premijer liga, 10. kolo:

Travnik - Željezničar 2:0 (Aleksić 15', Šivšić 21')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Travnik: Nurković, Terzić, Hasanhodžić, Aleksić, Šivšić, Dudić, Mekić, Kouadio, Kovač, Smajić, Čivić.

Željezničar: Antolović, Kosorić, Blagojević, Đelmić, Mladenović, Hadžiahmetović, E. Sadiković, D. Sadiković, Bogdanović, Tiago, Kokot.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.