Memija se s Vejleom plasirao u Superligu

Prvo mjesto za veliko slavlje

Memija se s Vejleom plasirao u Superligu

Mladi bh. reprezentativac Kerim Memija će od naredne sezone nastupati u danskoj Superligi.

Njegov Vejle, s kojim je sezonu i po nastupao u drugoj ligi, završio je kao prvoplasirani tim tabele i tako izborio direktnu promociju u Superligu.

Prije ovog kola, Vejle je praktično bio siguran putnik u viši rang ali mu je trebala pobjeda nad Thistedom da potvrdi prvo mjesto. Memija i saigrači su slavili sa 2:0 i tako sezonu završili sa 65 bodova, pet više od drugoplasiranog Ejsberga.

Inače, Kerim Memija je tokom sezone bio jedan od najstandardnijih igrača Vejlea i pripadaju mu velike zasluge za uspjeh koji je uoči sezone klub i najavio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti