Memišević: Odlično sam se snašao u Teleoptiku

Bivši igrač Slavena i Slobode

Memišević: Odlično sam se snašao u Teleoptiku

U zimskoj pauzi između dvije polusezone daroviti fudbaler Samir Memišević dres tuzlanske Slobode zamijenio je dresom beogradskog Teleoptika. U prvih pet kola nastavka Prve lige Srbije nije nastupao za svoj tim zbog problema proceduralne prirodde, ali je u debitantskom nastupu uspio zabiti gol.

“Debitovao sam u utakmici sa Jedinstvom iz Užica i postigao gol. Od tada sa standardan, a nadam se da će tako i ostati. U međuvremenu nas je napustio trener Vuk Rašović, koji je preuzeo Partizan, a na njegovo mjesto došao je Zvonko Živković”, kaže Samir Memišević.

 

Zajedno s Australcem Mathew Byrneom dijeli stan na Novom Beogradu, dok trenira i igra utakmice u Partizanovom kampu Zemunelu.

 

“Ugovor s Teleoptikom sa potpisao na dvije godine. Pola godine sam gotovo odradio. U Prvoj ligi Srbije u ekipi mogu igrati dva stranca. Uglavnom zadovoljan sam i nastojat ću i dalje usavršavati svoju igru”, kaže Samir Memišević.

 

Inače, Samir je potomak Midhata Memiševića, nekadašnjeg igrača, kapitena i trenera tuzlanske Slobode.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.