Memišević s Groningenom zaustavio PSV

Do boda u posljednjim sekundama

Memišević s Groningenom zaustavio PSV

E. Čaušević

Fudbaleri Groningena remizirali su na domaćem terenu protiv PSV-a (3:3) u meču 16. kola holandske Eredivisie.

PSV je odlično otvorio utakmicu i već u sedmoj minuti stigao do prednosti kada je mrežu domaćeg tima zatresao Van Ginkel. Gosti su opravdali ulogu favorita desetak minuta kasnije jer je na semaforu bilo 0:2, a ovaj put pogodio je Ramselaar.

Ipak, Groningen je uspio da smanji na 1:2 u 31. minuti golom Van Nieffa. No, samo šest minuta kasnije PSG je ponovo stigao do gola kada je na 1:3 iz penala povisio Van Ginkel.

Iako se očekivalo da će PSV upisati nova tri boda Groningen je sjajnom igrom u drugom dijelu stigao do remija. U 54. minuti Veldwijk je sa bijele tačke smanjio na 2:3, a konačnih 3:3 postavio je Te Wierik u petoj minuti sudijske nadoknade.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Bh. fudbaler Samir Memišević odigrao je svih 90 minuta u dresu domaćeg tima. PSV je prvi sa 40 bodova, dok je Groningen na 11. mjestu sa 17 bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti