Menadžer lagao i izvarao Anela Hadžića

Menadžerska posla

Menadžer lagao i izvarao Anela Hadžića

Mogući reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Hadžić našao se u centru pažnje austrijske javnosti, nakon što ga je izvarao njegov menadžer Darko Smoljan.

Naime, Smoljan je Hadžiću, ali i gotovo svim austrijskim medijima, pričao priču kako je praktično završio njegov transfer u redove engleskog drugoligaša Middlesbrougha.

Smoljan je mladom fudbaleru bh. korijena čak rekao da se sprema, te da je dogovoreno da otputuju u Englesku na ljekarske preglede, nakon čega bi trebao potpisati ugovor sa Borom.

Međutim, novinari austrijskog lista Kronen Zeitnunga su stupili u kontakt sa press službom Middlesborouga u kojoj su rekli da ne znaju ništa o tom transferu, te da Anel Hadžić definitivno nije na listi mogućih pojačanja kluba sa Riversidea.

Redakciji austrijskog portala sport10.at Smoljan je napisao kako je Middlesbrough spreman platiti odštetu za Hadžića, te da će najvjerovatnije sutra otputovati za Englesku na ljekarske preglede".

"Ovo je sve šokantno za mene. Nadao sam se nekim vijestima do sinoć, ali sada je sve jasno, sve dok Ried ne dobije neku ponudu, ništa se neće ni desiti. Potpuno sam uništen ovakvim dešavanjima. Menadžer mi je pričao stvari koje su bile potpuno pretjerane. Nikada nije bio dogovoren moj ljekarski niti bilo šta slično", rekao je Hadžić.

"Još uvijek nisam pričao sa menadžerom oko ovoga, jer ga ne mogu dobiti. Možda sve ovo njemu i nije toliko važno, ali meni jeste. On je negdje u Njemačkoj ili ko zna gdje, a o meni se ovdje piše u svim medijima. Ne znam ni sam šta bih trebao uraditi. Slijepo sam mu vjerovao", dodao je Hadžić.

Zanimljivo je da Hadžića zastupa menadžerska agencija Germania Sportagentur za koju, osim gore spomenutog Darke Smoljana, radi i Sead Sušić, brat aktuelnog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti