Menadžeri Ćiri „guraju“ igrače
Blažević nesvjesno nasjeda na menadžerske podvale

Uoči meča Rijeka – BiH

Menadžeri Ćiri „guraju“ igrače

Menadžeri ne biraju sredstva kako bi svoje igrače ugurali u fudbalsku A reprezentaciju Bosne i Hercegovine. To i ne treba da čudi, jer su godinama sastavljali naš nacionalni tim, a pristupa nisu imali jedino dok je Meho Kodro bio selektor.

Prema pisanju današnjeg San-a oni isključivo rade na promociji igrača koje zastupaju, a nastupi u reprezentaciji, najbolja su šansa za podizanje cijene. Pojedinci koriste tešku poziciju u kojoj se našao Miroslav Blažević, te preko svojih satelita guraju svoje kandidate. Nerijetko angažiraju «ugledne» trenere koji Blaževiću preporučuju igrače za koje su ih zadužili menadžeri.

Pojedini zastupnici igrača, prate u stopu selektora, danonoćno vise na portalima i prate situaciju oko spiska. Na svaki otkaz, selektora zovu i nude rješenja. Blažević, koji nije u fizičkoj mogućnosti da poprati sve kandidate, u najboljoj namjeri, u želji da pronađe prave defanzivce, (ne)svjesno nasjeda na menadžerske igre.

Uoči meča sa Rijekom, selektor strahuje od otkaza. Nakon što je Savez oslobodio obaveza Sejada Salihovića i Miralema Pjanića, sada je neizvjesna situacija sa Kenanom Hasagićem, Elvirom Rahimićem, ali još nekim standardnim reprezentativcima. Nažalost, više se pitaju pojedini menadžeri, nego selektorovi saradnici.

Niko ne pominje Safeta Nadarevića, Ninoslava Milenkovića, iskusne i provjerene stopere, odavno je zaboravljen Adnan Čustović, koji nemilosrdno trese mreže u Belgiji, prekrižen je Vule Trivunović, kao i Sanel Jahić... A, tek Semir Štilić. Uvjereni smo da selektor želi najbolje, noćima ne spava tražeći idealni tim, ali nažalost, reprezentaciji ne misle najbolje oni kojima bh. tima služi za promociju i prodaju igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.