Menalo: Presretan sam zbog debija za A selekciju
Mladi fudbaler Širokog Brijega bio je jedan od najboljih u meču protiv Sjedinjenih Američkih Država. Foto: Kelvin Kuo/USA Today Sports

Odigrao sjajnu utakmicu

Menalo: Presretan sam zbog debija za A selekciju

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je prijateljski susret u Los Angelesu protiv Sjedinjenih Američkih Država koji je završen bez golova.

U meču protiv Amerike na klupi bh. reprezentacije debitova je Robert Prosinečki, a ekipu su činili većinom igrači iz Premijer lige BiH. Naša selekcija mogla je i do pobjede, ali Haris Medunjanin nije uspio realizovati penal na startu drugog poluvremena koji je izborio Luka Menalo.

Upravo je Menalo bio jedan od najboljih pojedinaca na ovoj utakmici i pokazao je još jednom da se na njega treba ozbiljno računati u budućnosti. Mladi fudbaler Širokog Brijega nakon utakmice izjavio je za SportSport.ba da je presretan što je debitovao u dresu A reprezentacije naše države.

"Presretan sam zbog debija. Mislim da smo odigrali korektnu utakmicu i možda smo zaslužili više od remija, ali drago mi je da smo se predstavili u dobrom svjetlu i pokazali da se i na nas može računati", rekao je Menalo, te dodao:

"Šef želi da igramo bez nabijanja, da držimo posjed što više i to mi se sviđa i odgovara mojoj igri. Prosinečki ima skoro iste zahtjeve kao i moj trener u klubu tako da mi se nije bilo teško prolagoditi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi