Menalo u utorak u Zagrebu, Široki nije mogao odbiti Dinamovu ponudu
Menalo je jedan od najboljih igrača Premijer lige BiH i kao takav nije mogao, a da ne skrene pažnju Dinama, koji ga želi ubrzo potpisati

Menalo u utorak u Zagrebu, Široki nije mogao odbiti Dinamovu ponudu

E. Škorić

Mladi Luka Menalo (21) ubrzo bi trebao da postane igrač zagrebačkog Dinama.

Najbolji igrač Širokog Brijega i bh. reprezentativac na korak je od potpisa Dinama i čini se da ga od toga dijele samo ljekarski pregledi.

Kako pišu Sportske novosti, Menalo će u utorak u Zagrebu obaviti ljekarski pregled, a potom potpisati ugovor s Modrima, te će se tako pridružiti Izetu Hajroviću, Arminu Hodžiću i Ameru Gojaku.

"U kontaku sam sa Dinamom svaki dan. Za sada nema ni demanta ni potvrde... Kada bude sve riješeno znat će se", poručio je sportski dirketor Širokog Dalibor Šilić jučer za SportSport.ba, ali sve je ukazivalo na odlazak Menala s Pecare.

Možda Šilić nije bio siguran, ali bilo je jasno da će Modri "ukrasti" još jednog talenta iz BiH, a može se reći da je posao dobar i za Širokobriježane.

Dobra stvar za Široki Brijeg je što će Menalo navodno ostati do kraja sezone na posudbi, a od ljeta će biti stanovnik hrvatske prijestolnice. Sportske novosti također navode da će Široki na ime obeštećenja inkasirati nešto više od 500.000 eura.

Menalo je u prvom dijelu sezone u dresu Širokog odigrao 17 utakmica i postigao je devet pogodaka uz četiri asistencije. Prije Širokog je nastupao za Čapljinu gdje je i rođen.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Definitivno će Široki puno izgubiti odlaskom Menala, no davno se vidjelo da je mladi ofanzivac prerastao premijerligaške terene.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

fullvedo
Ne samo u Dinamo. Niko od nasih igraca ne uspjeva tamo. Bolje da SB saceka ljeto dok Menalo upise jos pokoji nastup za repku pa ga prodati za 1M.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi