Menalo: Želimo sačuvati gol

Mladi fudbaler pred utakmicu u Škotskoj

Menalo: Želimo sačuvati gol

M. Šljivak

Nakon eliminacije kazahstanskog Ordabasyja u prvom pretkolu Evropske lige, pred fudbalerima Širokog Brijega je novi evropski izazov i dvomeč sa škotskim Aberdeenom. 

Širokobriježani su svjesni kvaliteta protivnika i rejtinga koji imaju u Evropi, ali i uvjereni da uz pravi pristup i dozu sreže mogu proći u naredni krug.

“Nedavno smo gledali snimak finala Kupa Škotske između Celtica i Aberdeena i vidjeli o kako teškom protivniku se radi. Mnogo kvalitetniji, brži i opasniji su od Ordabasyja što govori da je pred nama mnogo teži dvomeč od nedavnog. Ipak, nadamo se dobrom rezultatu, a moja velika želja je da na sutrašnjoj utakmici ne primimo gol“, izjavio je jedan od najboljih igrača Širokog Luka Menalo.

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine mišljenja je da je Široki u odnosu na prošlosezonski tim danas kvalitetniji. 

“Uigrana smo ekipa za što zasluge pripadaju stručnom štabu. Iskusniji smo i igramo zrelije nego ranije. Ćorić i Begonja donijeli su dodatni kvalitet našem timu“, smatra Menalo. 

Goran Sablić će za sutrašnji meč na raspolaganju imati sve igrače.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi