Menezes: Igrali smo kao pojedinci, igrači će naučiti iz poraza

Meksiko jučer savladao Brazil s 2:0

Menezes: Igrali smo kao pojedinci, igrači će naučiti iz poraza

E. Škorić

Brazilski selektor Mano Menezes ističe kako će njegovi reprezentativci učiti iz poraza od Meksika.

Brazil je od Meksika poražen s 2:0 u nedjelju navečer u američkom Arlingtonu. U četvrtak su Meksikanci s 2:1 savladali bh. reprezentaciju, a malo ko je očekivao da će još lakše izaći na kraj sa peterostrukim svjetskim prvacima.

Pogocima Giovanija Dos Santosa i Javiera Chicharita Hernadeza Meksiko je sve riješio u prvom dijelu.

Menezes je od prve minute dao priliku nekim "B-igračima" kao što su golman Rafael, Danilo, Oscar, Romulo, Damiao... Ali je opet imao u ofanzivi ubitačni tandem Hulk - Neymar, te iskusne Juana i Davida Silvu na stoperskim pozicijama. Kasnije je priliku dobio Milanov napadač Alexandre Pato, no ni on nije promijenio stvari na terenu.

"Meksikanci imaju više iskustva. Imali samo samo dvije utakmice prije ove (Danska i SAD) i Meksiko je iskoristio tu prednost", kazao je Menezes novinarima nakon utakmice, dodavši:

"Previše smo žurili u našoj igri. Ponudili smo do 10 kontranapada samo u prvom poluvremenu, jer smo igrali kao pojedinci. Propustili smo neke šanse i nismo se mogli vratiti, ali smo razgovarali o tome: jer učenjem se stiče iskustvo. Moramo imati brži protok lopte".

Brazil će 9. juna na MetLife stadionu u New Jerseyju odmjeriti snage s velikim rivalom Argentinom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.