Menezes: Nemam objašnjenje za nepozvane igrače

Kaka neće igrati protiv BiH

Menezes: Nemam objašnjenje za nepozvane igrače

Ricardo Izecson dos Santos Leite Kaka nije se našao na spisku Mana Menezesa, selektora Brazila, za prijateljsku utakmicu sa Bosnom i Hercegovinom, koja će se igrati u St. Gallenu 28. februara, što je izazvalo čuđenje kod Brazilaca.

Brazilski mediji iskazuju čunjenje tim što je Ronaldinho dobio poziv Menezesa, a nije veznjak Real Madrida, te smatraju da nepozivanje za prijateljske utakmice negativno utiče na velike igrače, kojima je čast imati što više nastupa za svoj nacionalni tim.

"Nemam objašnjenje za sve igrače koji nisu dobili poziv za ovu utakmicu. Ovo ne bi trebala biti konačna odluka, s obzirom na respekt koji imam prema Kaki. To je neka procjena. Možda nisam vidio do sada ono što sam želio vidjeti od njega", rekao je Menezes.

Mnogi brazilski mediji predviđaju da će Brazil lako savladati Bosnu i Hercegovinu u St. Gallenu 28. januara. Safet Sušić, selektor naše reprezentacije na jučerašnjoj pres konfereciji rekao je da se ne smijemo obrukati i izgubiti sa 3:0 ili 4:0, a da ne bi do toga došlo moramo dati svoj maksimum.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.