Menezes saopštio prvi spisak

Brazil igra prijateljsku utakmicu sa SAD-om

Menezes saopštio prvi spisak

E. Škorić

Brazil narednog mjeseca igra prijateljsku utakmicu sa Sjedinjenim Američkim Državama. Novoizabrani selektor, Mano Menezes, objavio je spisak od 24 igrača na koje će računati u tom susretu.

Sa spiska su izostavljeni Maicon, Lucio i Luis Fabiano. No, ne radi se o generalnoj čistci kakvu je napravio francuski selektor Laurent Blanc. Dapače, pomenuti su dobili dodatnog odmora, pa ih je Menezes izostavio sa spiska. Baš kao i Ronalda, Ronaldinha, te Adrijana. Doduše, sva trojica nisu u planovima za budućnost brazilske izabrane vrste.

Iako ga nije bilo na popisu bivšeg selektora Carlos Dunge, Milanov napadač Alexandre Pato dobio je poziv za susret sa Amerima.

“Znam da ovog trenutka zauzimam jedno od najvažnijih mjesta u ovoj zemlji. Nadam se da ćemo izgraditi selekciju sposobnu za ostvarivanje naših ambicija i snova. Zadatak je težak, ali moramo biti sigurno da to možemo učiniti. Hvala vam svima na povjerenju“, kazao je Menezes na današnjoj tiskovnoj konferenciji za medije.

Kompletan spisak kojeg je saopštio Menezes:

GOLMANI: Victor (Gremio), Renan (Avai), Jefferson (Botafogo)

ODBRANA: Daniel Alves (Barcelona), Rafael (Manchester United), Andre Santos (Fenerbahče), Marcelo (Real Madrid), David Luiz (Benfica), Henrique (Racing), Vra (Atletico-MG), Thiago Silva (Milan)

SREDINA: Sandro (Internacional), Ramires (Benfica), Lucas (Liverpool), Jucilei (Korinćanima), Ganso (Santos), Ederson (Lyon), Hernanes (Sao Paulo), Carlos Eduardo (Hoffenheim)

NAPAD: Robinho (Santos), Diego Tardelli (Atletico-MG), Alexandre Pato (Milan), Andre (Santos), Neymar (Santos)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.