Mensah: Pritisak je na Njemačkoj

Gana se ne predaje

Mensah: Pritisak je na Njemačkoj

Jedan od igrača na kojima će biti najveći teret u večerašnjoj utakmici protiv Njemačke je John Mensah, štoper Gane koji u odsutnosti Michaela Essiena nosi kapitensku traku.

Mensah će biti posljednji čovjek ispred Richarda Kingsona u nastojanju da se zaustave napadi Nijemaca. Nema sumnje da ga očekuje teška zadaća, dobiti duele s Lukasom Podolskim i ostalim njemačkim napadačima, ali Mensah je veliki optimista uoče večerašnjeg duela.

„Ne mislim da je pritisak na nama, Njemačka je favorit i na njima je veći pritisak. Njemačka je dobar tim, ali i mi imao također vrlo dobru ekipu. Moramo ostati čvrsti i mislim da možemo doći do pobjede“, kaže Mensah.

Pored njega velika zadaća je i na Hansu Sarpeiju, članu Bayer Leverkusena koji odlično poznaje reprezentativce Njemačke. Pred utakmicu odluke Sarpei je pozvao njemačke igrače da ostanu mirni: „Mi ne želimo zaraditi crvene kartone“, rekao je Sarpei, vjerovatno je aludirao na to da bi Nijemci mogli provocirati igrače Gane kako bi ih natjerali da zarade isključenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.