Mensur Bajramović više nije selektor BiH

U narednih mjesec dana znaće se nasljednik

Mensur Bajramović više nije selektor BiH

Danas je i zvanično raskinuta saradnja između sad već bivšeg selektora BiH Mensura Bajramovića i KSBiH.

Danas je i zvanično došla potvrda onoga što se posljednjih dana nagađalo i kako je SportSport.ba najavio: Mensur Bajramović više nije selektor muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ova odluka konačno je potvrđena na današnjoj sjednici u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine.

"Zaključno sa 31. martom Mensur Bajramović više nije selektor muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine", potvrdio je u razgovoru za SportSport.ba član Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH Mirsad Đonlagić.

"Bilo je zaista teško za očekivati da u postojećoj situaciji Bajramović ostane selektor, zbog obaveza koje ima prema svom klubu u Siriji. Nama, s druge strane, nije odgovaralo da selektor vodi i drugu ekipu, pa smo odlučili prekinuti saradnju", kaže Đonlagić.

Zna li se ko će naslijediti Bajramovića na klupi bh. košarkaša?

"Ne, još nije donesena nikakva konačna odluka. U medijima se pojavljuju neka imena, ali za sada od toga nema ništa. KSBiH će u najkraćem mogućem roku pokrenuti proceduru za izbor novog selektora, a ja se nadam da ćemo sve završiti u narednih mjesec dana", dodao je Đonlagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.