Mensur Mujdža: Kada je zdrav, onda je nezamjenjiv
Foto: EPA

Zmajevi pred SP

Mensur Mujdža: Kada je zdrav, onda je nezamjenjiv

Midhat Šljivak

Desni bek njemačkog Freiburga Mensur Mujdža prvi je izbor selektora Safeta Sušića na ovoj poziciji.

Iskusni 30-godišnji bek iza sebe ima veoma turbulentnu sezonu u Bundesligi. Imao je Mujdža mnogo problema s povredama, pa je tako odigrao samo sedam utakmica u prvenstvu, te jednu utakmicu u DFB Kupu.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine Mujdža je debitovao 10. augusta 2010. godine u susretu s Katarom na Grbavici (1:1). Nakon te utakmice je postao neizostavan član naše selekcije, a dosad je odigrao ukupno 22 utakmice za naš najbolji tim.

U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Mujdža je odigrao ukupno šest utakmica. Nije se upisivao u strijelce, ali je zato bio jedan od najboljih igrača u susretu s Grčkom u Zenici, kada je izborio penal koji je možda i presudio utakmicu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Mensur Mujdža će i u Brazilu imati težak zadatak s protivničkim krilnim igračima. Međutim, ako bude potpuno spreman i bez povreda, mogao bi biti jedan od ključnih fudbalera u zaustavljanju opasnih protivničkih napadača.

Kada je zdrav, onda je nezamjenjiv...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti