Mensur Mušija svjedočio, čeka se presuda: Šta će presuditi CAS?

Mladosti tužila NSBiH

Mensur Mušija svjedočio, čeka se presuda: Šta će presuditi CAS?

A. Čaušević

Na Arbitražnom sudu za sport (CAS) održano je suđenje po žalbi Mladosti iz Doboja kod Kaknja na odluku Nogometnog saveza da se ovom klubu ne odobri licenca za takmičenje u Premijer ligi. 

Mladost je prvobitno uputila nekoliko žalbi na adresu Saveza, ali su Komisije ostali prvi smo stavu te je do tada stabilini premijerligaš takmičarsku sezonu 2021/22 bio primoran početi u Prvoj ligi FBiH.

U Doboju kod Kaknja nisu odustali od traženja svoje pravde pa su se žalili Arbitražnom sudu za sport, a ispitivanje svjedoka je obavljeno danas.

Suđenje je obavljeno online putem, a za SportSport.ba je potvrđeno kako je svjedočenje obavio Mensur Mušija, prvi čovjek Mladosti.

Interesantno da advokat koji je zastupao Savez nije uputio niti jedno pitanje Mušiji, a isto je postupio i sa ostalim svjedocma.

Osim Mušije svoj iskaz su dala još tri svjedoka, a advokatski timovi obje strane su dali završnu riječ te je preostalo da Sud donese presudu.

Teško je prognozirati kada bi konačna odluka mogla biti donesena. U Mladosti se nadaju da će se to desiti što prije, tačnije već u zimskom periodu, dok se ne isključuje mogućnost da CAS konačnu riječ da na proljeće.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilo bi sigurno zanimljivo pratiti šta bi se desilo sa Premijer ligom ukoliko CAS presudi u korist Mladosti i naloži povratak ovog kluba u najjači rang bh. fudbala.

S druge strane, i u Savezu vjeruju da je sve bilo regularno te da je Mladost opravdano ostala bez licence i takmičenja u Premijer ligi.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Besposlicar. Tajkuncina koja je umislila da je iznad saveza i drzave. Dobis ku*ac Musija hadalju jedan
4 45
BordoSarajevo78
Pravda za Mladost. Savez napolje!
23 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi