Mensur Mušija u  FK Mladost dovodi najveću nadu NK Čelik
Mahmić je kao kadet debitovao za seniore Čelika, ali zbog situacije u klubu s Bilinog polja svoju karijeru će vjerovatno nastaviti u komšiluku

Mladi defanzivac se priključio treninzima kluba iz Kaknja

Mensur Mušija u FK Mladost dovodi najveću nadu NK Čelik · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Još nije zvanično poznato u kojoj će ligi u narednoj sezoni igrati NK Čelik. Mnogo je upitnika iznad kluba s Bilinog polja, ali ono što je sigurno da će dosta igrači otići u druge sredine.

Najveća nada Zeničana, 17-godišnji Azur Mahmić debitovao je za seniore Čelika sa 16 godina i devet mjeseci te postao jedan od trojice najmlađih igrača u historiji kluba koji su debitovali za prvi tim.

Ovaj mladi defanzivac kako trenutno stvari stoje karijeru će nastaviti u Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Kako saznaje SportSport.ba, ovaj juniorski reprezentativac BiH danas se priključio pripremama kluba iz Kaknja. On još nije potpisao ugovor s Mladosti, ali bi to trebalo biti izvjesno u narednom periodu.

Predsjednik kluba Mensur Mušija najavio je da će i naredne sezone njegov tim biti najmlađi u ligi, te će mladi igrači dobiti maksimalnu šansu u Premijer ligi. Tako se i dolazak mladog Mahmića uklapa u viziju prvog čovjeka kluba iz Doboja kod Kaknja. Trenutno Mladost ima tri stopera, Sadikua, Mirkova i Buruka, tako da će dolaskom Mahmića zatvoriti stopersku poziciju za narednu sezonu. Nema sumnje da će mladi nogometaš sigurno dobiti šansu kod Fahrudina Šolbića, koji je i prošle sezone po preuzimanju klupe Mladosti dosta forsirao mlade snage u ovom klubu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače "investitori" iz Turske nakon što je ovaj mladi nogometaš debitovao za seniore protiv Radnika objavili su da je mladi nogometaš potpisao novi trogodišnji ugovor s klubom, međutim uvidom u comet sistem N/FSBiH provjerili smo da ovaj nogometaš nikada nije potpisao novi amaterski ugovor, te mu stari ističe 30. juna ove godine. To znači da će ovaj igrač Čelik napustiti bez obeštećenja, odnosno naredni klub će Zeničanima platiti samo onaj iznos naknade za treniranje i igranje u omladinskim selekcijama koji ih sljeduje.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

19211921
uvijek pametno Musija, dalje s mladim i to je to
5 0
Adnanos
fifplay fifa-21-national-teams-vote/ Sramota Bosna ima samo 161 glas.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi