Zakazana sjednica IO NFSBiH, bit će to dan D za Čelik i Zvijezdu 09

Raspravljat će se o proširenju Premijer lige

Zakazana sjednica IO NFSBiH, bit će to dan D za Čelik i Zvijezdu 09

A. Čaušević

Zakazana je sjednica Izvršnog odbora NFSBiH na kojoj će biti određena sudbina Čelika i Zvijezde 09. 

Sjednica fudbalske vlade se trebala održati ranije ove sedmice, ali je zbog smrtnih slučajeva u porodicama dva člana Izvršnog odbora prolongirana. Novi sastanak je na programu u utorak, 30. juna.

Na ovoj sjednici će biti definitivno određen format Premijer lige za sljedeću sezonu jer će se diskutovati o inicijativi Čelika i Zvijezde 09 koji su ispali u niži rang.

Prekidom sezone kao 11. i 12. na tabeli Čelik i Zvijezda 09 su ispali iz bh. elite, ali su ova dva kluba pokrenuli incijativu za proširenje lige, pa će odgovor dobiti u utorak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik i Zvijezda 09 su dobili podršku nekolicine rivala iz Premijer lige, međutim teško je reći da će pokrenuta incijativa biti uvažena.

Inače, žrijebanje takmičarskih brojeva i parova za sezonu 2020/21 čiji je početak planiran za 1. august bi trebalo biti održano sljedeće sedmice.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

seibeg
Šta je Premier liga bez Čelika ? Gubi se na derbijima kao što su Čelik-Sarajevo, Čelik-Željo, Čelik-Sloboda, Čelik-Velež što znači manje publike, Čelik je brend BH fudbala isto kao što je bila Sloboda Tz ispala iz Premier lige pa je na utakmicama 1LFBIH bilo više publike gdje je Sloboda gostovala nego na većini utakmica Premier lige. Sretno Čelik, veliki pozdrav za Robijaše koji su jednna od najorganizovanijih i najbrojnijih navijačkih skupina u BiH uz Rođene, Manijake, Fukare, Horde Zla.
2 0
Paradajz
Neće se proširiti liga.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi