Merajić: Najveća opasnost prijeti od Zebe

Fudbaler Olimpica uoči Slobode

Merajić: Najveća opasnost prijeti od Zebe

Jedan od zanimljivijih susreta 11. kola BHT Premijer lige BiH bit će odigran sutra na stadionu Tušanj, gdje će snage odmjeriti Sloboda i Olimpic. 

Tuzlanski tim želi eventualnom pobjedom želi zadržati mjesto u samom vrhu premijerligaške tabele, a nema sumnje da na pozitivan rezultat neće jurišati i gostujući Olimpic. 

To je u razgovoru za SportSport.ba potvrdio i defanzivac Alem Merajić, koji najopasnijeg igrača u redovima Slobode vidi u Zajki Zebi. 

"Atmosfera je stvarno odlična i svi smo svjesni koliko nam je važna predstojeća utakmica. Pozicija na tabeli dovoljno govori o kvaliteti Slobode, ali mi ćemo bez obzira dati svoj maksimum da se vratimo u Sarajevo sa pozitivnim rezultatom. Neće biti lako, jer Sloboda u svom timu ima fenomenalne igrače. Najveću opasnost vidim u Zebi", kazao je Merajić.

Mladi bh. reprezentativac vjeruje da će Olimpic prebroditi rezultatsku krizu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nismo baš otvorili sezonu onako kako smo željeli i mogu slobodno reći da nam nije mjesto na devetom mjestu. Teško je reći šta je uzrok loših rezultata, sreća nas je napustila i morat ćemo to u narednim utakmicama vratiti."

Trener Mirza Varešanović u sutrašnjoj utakmici neće moći računati na kapitena Veldina Muharemovića koji se povrijedio u utakmici protiv Mladosti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.